fredag den 18. januar 2013

Her må der tegnes på væggen

Anne Mette kan altid finde en god undskyldning for at se en Tim Burton film. Den giver hende nemlig inspiration til hendes mange tegninger. Siden hun var helt lille, har hun elsket at tegne og bruger gerne det helt store lærred nemlig væggen. Se her hvordan hun har indrettet sig med vægtegninger, loppefund, nyt design og skøre fund, som er slæbt hjem fra nær og fjern.

AF RIKKE GRAFF JUEL FOTO FREDRIKKE HEIBERG 


HER BOR: Anne Mette Skodborg Jensen, visual merchandiser hos Part Two & tegner, 29 år, samt Steffen Brodersen Martiena, produkt specialist ved Opel Danmark, 30 år.
BOLIGEN: To værelses lejlighed på Amager i en ejendom fra 1913.
AREAL: 62 m2 


Anne Mette laver tegneopgaver for butikker, hos store og små virksomheder og i private hjem. www.annemetteskodborg.weebly.com


TIP: Brug et let tråd gardin som afskærmning for knap så pæne ting. Bag dette gardin findes lejlighedens el-tavle.


Da Anne Mette overtog lejligheden var køkkenet i en sørgelig forfatning. Loftpladerne var ved at falde ned, der var store huller i væggen og gulvet var dækket af gråt laminat. ALT er blevet malet hvidt selv gulvet. Lågerne har fået nye greb i læder.
TIP: Sæt en farvet akrylplade op som stænkplade. Det giver en fin kontrast til det hvide køkken.


 TIP: Brug væglamper i køkkenet, i stedet for pendler.


Der manglede både skabsplads og bordplads i køkkenet derfor købte Anne Mette rullebordet i stål er fra Ikea, som kan rumme en hel masse. Lampen er et loppefund som har fået en ny ledning.


TIP: Skriv på dine opbevaringsglas, det er både dekorativt og praktisk. Her er der brugt en Uni Posca tusch som kan vaskes af.Uddrag fra artiklen:
Anne Mette havde boet i lejligheden nogle år før hun mødte Steffen.
-  Da han skulle flytte ind sagde jeg til ham, at han skulle vide jeg ikke trives med grimme ting, hvor til han svarede, at så var han da glad for han måtte være der!

Parret har sammen lavet lidt om og købt nyt så lejligheden i dag fungerer efter begges behov.
Men da Anne Mette for 4 år siden købte lejligheden var den langt fra indflytningsklar. Sælgeren var storryger, så hele lejligheden var nikotingul og trængte i den grad til knofedt og mange liter hvid maling. Alligevel var Anne Mette ikke i tvivl om at hun gerne ville købe den.
- Jeg faldt for alle de fine detaljerne og de store rum. Det er ikke så tit man ser en to værelses som virker så rummelig. Selv køkken og bad har en god størrelse, siger Anne Mette. – Og så ligger den tæt på byen og Christianshavn Volde, men ikke langt fra dejlig natur og Amager Strandpark.
Overalt i lejligheden gemmer der sig plads til opbevaring. Pladsen under vindueskarmene er udnyttet til små indbyggede skabe og over alle radiatorer er der sat en hylde op man kan bruge til at lave små udstillinger.

Tudser på slæb
Det er vigtigt for Anne Mette at hjemmet er personligt.
- Langt de fleste af vores ting har en historie om hvordan vi fandt dem, fortæller Anne Mette.
Hendes arbejde bringer hende meget rundt i landet. - Jeg render tit en tur rundt i den by jeg besøger, for at se om der er noget spændende, fortæller Anne Mette. - Det samme når jeg er på storby ferie, der sætter jeg mig ind i områderne inden vi tager af sted, så jeg er klar til at kigge.

Ofte falder hun for de lidt skæve ting. På et loppemarked på Fanø fandt hun nogle konserverede tudser i glas, som hun absolut måtte eje. – Jeg var skræksagen for at glasset skulle smadre på vej hjem.

At der er en sjov historie knyttet til købet betyder mere for Anne Mette end hvilket mærke det er.
- Jeg kan godt lide de danske designere fra 50ér og 60érne og der er også mange nye som gør det godt, fortæller Anne Mette  - Men jeg går ikke så meget op i hvem designeren er, bare jeg kan lide det jeg ser.

Publiceret i ALT for damerne december 2012

6 kommentarer:

 1. Årh hvor ser det lækkert ud - meget inspirerende billeder og stil - er især vil med køkkenet, så fint altå!

  SvarSlet
 2. Hvor jeg dog ærgrer mig over ikke at have købt det blad. Denne artikel ville jeg gerne gemme.

  SvarSlet
 3. Det er da det fineste køkken og soveværelse jeg længe har set! Flot!!!

  SvarSlet
 4. Så fint! Hvor er lampen over spisebordet fra?

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare flot! Ved du hvor skærerbrættene der står lænet op ad væggen er fra?

  SvarSlet
 6. Lampen over spisebordet er fra Kartell. Meget smuk reportage, i øvrigt.

  SvarSlet