torsdag den 13. september 2012

Liv til væggene

I Alt for damerne i denne uge har jeg lavet denne sag om hvordan man kan lege med de store flader og skabe et spændende hjem.

Frederikke Heiberg er som sædvanlig den dygtige fotograf.


Indram dine favoritter.
Sæt yndlings nips og lækre designeritems i rammer uden glas. Det giver en flot 3D effekt og er en fin måde at udstille alt fra porcelæn, til bøger og træting.

Stol fra Eames, neongul pude fra BALlab, mønstret pude og notesbog fra Selma Lamai, Kuglepen fra Caran d´ache, Keramikskål fra Stilleben, gorilla i træ fra Areaware , Papirvase fra Base212, Næsehorn fra Ilva, Postkort fra Sisterbrandt, Fjerpen fra Hay. Træhesten er et loppefund.

TIP: Mangler du ting til rammerne. Designdelicatessen.dk eller loppemarkeder er gode steder at lede.

Cool collage
Lav en collage på væggen af fine lykønskningskort og postkort sat op med masking tape. Gem kortene fra gaver du modtager og saml på postkort fra byer, museer og udstillinger du har besøgt. Væggen bliver med tiden til en collage af gode minder og glade stunder.

Kort fra Belle & Bo, Solveig Mønsted Hvidt, Lucky Boy Sunday, Sanna Annukka, Hygge, Audrey Jeanne, Can, og Anne Bundgaard.

Puf fra Ferm Living, stole fra Emeco. Sælskindspuderne er et loppefund.

TIP: Hvis du ikke kan vente, kan du finde mange fine kort på Dyb.dk. og Artrebels.com. Masking tape kan købes hos Moodsshop.dk. Læg eventuelt først kortene ud på gulvet i den opsætning du ønsker og tag et billede af det. Så er det lettere bagefter at gå i gang med væggen

Smuk stuk.
Stukrosetter er smukke og dekorative og kan foruden gips fåes i flamingo. De er billigere og vejer ikke så meget.
Mal dem og sæt dem fast på væggen med hæftemasse også kaldet lærertyggegummi. Så er de nemme at rykke rundt på og du slipper du for at lave huller i væggen.

Sofapuf fra Bolia, puder fra BALlab, æsker fra Hay, vaser og porcelænsfugl fra Ilva, plakat fra Fine Little Day, bog fra Urban Outfitters.

TIP: Hos Røverkøb har de et stort udvalg af stukrosetter i flamingo. Husk at bruge vandbaseret maling, da maling med opløsningsmidler ætser flamingo.


Put farve på.
De stærke farver på væggen har været ude af billedet i mange år, men er nu på vej tilbage. Vær modig og mal en enkelt væg i en pangfarve. Farver på væggen kan give et rum mere dybde og perspektiv og fremhæver detaljer i rummet.

Stol fra Eames, Skål fra Stelton, Puder fra Selma Lamai, støvkost fra Hay, postkort fra Sisterbrandt, kommoden er et loppefund.

TIP: Farven som her er brugt er fra Dyrup og hedder R32 tulipan.Frem med det fine stel. 
Hvorfor gemme smukke tallerkner væk i skuffer og skabe når du kan nyde dem hver dag. Mix gerne dit arvestel med fantasifulde platter og børnetallerkner. De må gerne variere i størrelse og stil, men ved at hænge dem i en cirkel skabes et harmonisk udtryk.

Tallerkner og platter fra Meyer Lavigne, Normann Copenhagen, Marimekko og Donna Wilson

Reoler fra Montana, lampe fra Verner Panton. Porcelæn fra Royal Copenhagen, Anne Black, Anna Olivia og Normann Copenhagen.
Træ dyr fra Rosendahl og Architect made.

TIP: Ophæng til tallerkner og platter kan købes på Nachridan.dk. Hos Intera.dk og Decorateshop.dk har de et stort udvalg af smukke tallerkner. 
Tegn på væggen.
Med sorte tuscher kan du lave en grafisk flot stregtegning på væggen. Find et billede i et magasin eller på en interiørblog og brug det som inspiration eller lad fantasien få frit løb.

Knager fra Ikea.
Masker fra Hay 39 kr.

TIP: På Iloveillustrations.blogspot.com kan du finde masser af inspiration til motiver.


Styling og tekst: Rikke Graff Juel
Foto: Frederikke Heiberg
Publiceret i Alt for damerne uge 37 - 2012

6 kommentarer:

 1. Så inspirerende og lækkert. Fantastiske løsninger som bare gir et skønt liv til væggene, virkeligt smukt arbejde :-)

  SvarSlet
 2. Otroligt fint, älskar vykortsväggen! Vet du var jag kan hitta jag Hygge och Can? Googlar men får bara konstiga träffar. :)

  SvarSlet
 3. Tak skal i have begge to.

  Can´s website hedder www.yeswecancan.com. Hygge kunne tidligere købes hos Dyb.dk, men måske har de dem ikke mere?

  SvarSlet
 4. Din blog er super inspirerende og indbyder virkelig til kreative syslerier! Fortsæt endelig med det :)
  Jeg tror jeg skal prøve det med stuk rosetterne herhjemme.

  Kh. C
  www.ordpaasnor.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Hej Cæcilie.
  Tak for det. Vil gerne sende dig en mail, så vil du ikke lige skrive din mailadresse. Eller sende mig en mail på rikkegraffjuel@hotmail.com

  SvarSlet
 6. Hej Rikke.
  Det er en skøn blog du har! Har lige siddet og bladret igennem dine indlæg, og faldt over den smukke blå-plettede skål du i dette indlæg har stående på reolkasserne. Mener selv at kunne huske at det er en fra Royal Copenhagen, men kan du huske hvilket stel?
  De bedste hilsner
  Katrine

  SvarSlet