onsdag den 11. april 2012

DIY dukkehus

Fra dårlig tilstandsrapport - 
til totalrenoveret villa.
Jeg lavede dette dukkehus til min datter i julegave. Op til jul var jeg i tidsnød, så det blev ikke helt færdigt til juleaften. Bla. manglede der et toilet, hvilket jeg tænkte var lige gyldigt, men det var det første hun nævnte efter naii og tak: "Jamen hvor er toilettet? Nå så må de bare tisse i håndvasken!!" Det har de så gjort indtil idag, hvor vi endelig fik købt et toilet.

Så her er billeder af det færdige dukkehus inkl. toilet MED sædebetræk! 


Huset er et gammelt Lundby hus, som jeg fandt på et loppemarked for nogle år siden. Det havde stået ude i regnvejr i flere dage, og var i aldeles dårlig stand. Men jeg kunne godt lide den brede træ trappe. De andre huse jeg havde set havde mindre pæn plastiktrappe, så jeg slæbte den faldefærdige rønne med hjem og fortrød flere gange, at jeg ikke havde købt et i bedre stand. Huset fik først en (nej mange!) lag hvid maling overalt. Og så gik jeg igang med at tapetsere, lægge gulv, male vinduer og tag osv. Indbo er et mix af ting jeg selv har lavet, fundet på loppemarkeder og Miniaturehuset.dk samt nogle få ting fra Sylvanian Families.

Se også mine andre dukkehus indlæg herherher og her.

6 kommentarer:

 1. Det er simpelthen blevet et rigtig lille luksus hus til de små mus - fine fine forhold - og en unge der er jublende lykkelig. Og selvfølgelig skal toiletforholdene være i orden - sådan er det bare

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare super godt og gennemført,-elsker det!!!! Og det der sædebetræk på toiletet...ha,ha altså, vækker minder fra min barndom. Synes det er så dejligt med den slags hjemmelavede projekter hvor der er lagt tid og energi i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det vækker også minder fra min. Min dagplejemor havde sådan et sædebetræk i en praktisk brun farve!! Vildt uhygiejnisk....og så med alle de børn.

   Slet
 3. Hvor er det super cool.. og nærbillederne af de forskellige rum er sjove, man har næsten fornemmelsen af at det er et rigtigt hus.. :)

  SvarSlet
 4. Jättefint! Jag har börjat längta efter ett dockskåp nu i vuxen ålder igen. Skulle vara så roligt att inreda och flytta runt saker... :)
  Vilken fin trappa det var i ditt hus, och härliga tapeter och tavlor du fått till.

  SvarSlet
 5. Virkelig et rigtig fint hus du har lavet ud af det! Elsker det bar, vi gå også snart i gang med et som pakkekalender-projekt :)

  Hvis det interessere dig, så er det ikke 100% et lundby hus, men Micki Gemla fra 60'ene.

  SvarSlet